Dé interieur kleuren van 2023

Dé interieur kleuren van 2023

Het nieuwe jaar is aangebroken en nu ben jij natuurlijk razend benieuwd naar de nieuwe kleurentrends van 2023. Goed nieuws! Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet in deze blog. Welke kleuren passen het beste bij jouw interieur?

Trendkleur 1: Kleurrijk Art Deco

In 2023 is het tijd voor felle kleuren en vrolijke prints. Maak gebruik van gedurfde kleuren zoals knalgroen, oranje tinten en felblauw. Laat art deco terugkomen in allerlei patronen en mooie stoffen. Combineer deze uitgesproken stijl met neutrale tinten van voorgaande trends om rust te creëren.

kleurrijk interieur

Trendkleur 2: Blue it is!

Houd jij van een rustiger interieur? Blauw is de perfecte kleur! Combineer allerlei verschillende blauwtinten met wit en creëer een frisse look. Denk hierbij aan pastelblauw, kobaltblauw, donkerblauw en turquoise. Geef de muur een blauw kleurtje of kies juist voor blauwe accessoires. Je kunt natuurlijk ook altijd voor een blauwe bank gaan. Dit is iets gedurfder en daarmee ook een echte eyecatcher in jouw interieur.

Blauw interieur

Trendkleur 3: Warm en natuurlijk

Ook in 2023 nemen we nog geen afscheid van deze trend. We blijven de warme en natuurlijke kleuren namelijk zien. Aardetinten zoals beige, taupe en zandkleur zijn hierin erg populair. Combineer deze kleuren met verschillende houtsoorten en creëer veel warmte in een neutraal interieur. Wil jij meer diepte in de kamer? Combineer de neutrale, lichte kleuren dan met donker hout.

Warm en neutraal interieur

Trendkleur 4: Groen en duurzaam

Duurzaamheid speelt een grote rol in het leven van nu en we zien dit dan ook terug in het interieur. Haal de natuur naar binnen met een mix van groen en warme bruintinten. De groene kleur kun je laten terugkomen in de meubels, planten of met een kleur op de muur. Voor het optimale natuurlijke gevoel kun je dit combineren met houtsoorten en stoffen zoals katoen en linnen.