Vakantiegevoel naar je huis en tuin halen

vakantiegevoel naar je huis en tuin halen

Tijdens de zomer willen we natuurlijk allemaal op vakantie. Helaas is dit niet altijd mogelijk. In verband met de situatie rondom het coronavirus gaan dit jaar helaas veel vakanties niet door, maar wil je toch het vakantiegevoel naar je eigen huis/tuin halen, lees dan snel verder voor onze tips!

Tover je huis om tot een vakantiebestemming

Je hoeft niet helemaal naar het buitenland voor een tropisch vakantiegevoel, ook in huis kun je dit gevoel creëren! Ben je afgelopen jaren wel op vakantie geweest? Dan is dit het ideale moment om jouw souvenirs te verzamelen. Plaats jouw mooiste souvenirs in de vitrinekast of zet ze op het dressoir. Hierdoor krijg je al een andere sfeer in huis. Een andere tip is om een aantal leuke exotische planten in huis te halen zoals een bananenplant. Door het gebruik van verschillende planten in je woning, creëer je een urban jungle stijl.

Picknicken in je eigen tuin of op het balkon

Het zonnetje begint weer te schijnen in het voorjaar. Hier moet je uiteraard van profiteren. Leg een kleed neer, verzamel allemaal lekkernijen en organiseer een picknick in je tuin of op je balkon. Zet een leuk zomers muziekje aan en geniet ervan. Schijnt de zon vandaag niet? Zet dan de barbeque aan! Je kunt namelijk ook tijdens koude dagen gezellig barbecueën. Lekker knus onder een dekentje bij de grill. Heerlijk vakantiegevoel toch?

Avondje netflixen

Naast picknicken of barbecueën kun je ook thuis heerlijk op de bank netflixen. Op Netflix staan zoveel documentaires en films, die jouw een vakantiegevoel kunnen geven. Kijk bijvoorbeeld natuurdocumentaires of reisdocumentaires. Verzamel reisgidsen en maak een leuk reisplan voor als je weer kunt gaan reizen naar landen of steden waar je nog graag een keertje heen wilt!

Lezen op vakantie

Als laatste tip, die wij jou kunnen geven is door bijvoorbeeld boeken of tijdschriften te halen. Lees je normaal veel boeken op vakantie? Zorg dan dat je nu ook een voorraad aan boeken klaar heb staan. Daarnaast kun je ook je woning aanpassen tot een vakantiebestemming. Kies jouw favoriete vakantie land en decoreer jouw woning tot jouw favoriete land. Niet alleen door accessoires en meubels kun je jouw woning omtoveren tot een vakantiebestemming, maar ook met geuren kun je het vakantiegevoel in huis halen.