Maak je huis zomer ready met deze tips

Maak je huis zomer ready met deze tips

Met de zomer voor de deur willen we allemaal een frisse en luchtige sfeer in huis creëren. Het is tijd om die zware winterse meubels te vervangen door lichte en stijlvolle alternatieven die de zomer in huis brengen. Gelukkig biedt Oosterbaan Living een breed scala aan meubels van topmerken, waaronder Feelings, Profijt Meubell en Henders & Hazel, die perfect passen bij de zomerse vibes die je zoekt. In dit blogartikel zullen we de voordelen van lichte meubels bespreken en hoe je jouw interieur kunt transformeren met de leukste zomer items..

Lichte en Luchtige Woonkamer

De woonkamer is vaak het middelpunt van het huis, en met de meubels van Oosterbaan Living kun je hier een zomerse oase creëren. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvolle en comfortabele bank in lichte tinten, zoals crème of pastelkleuren, die het natuurlijke licht in de ruimte weerkaatsen. Combineer dit met bijpassende fauteuils en salontafels met een luchtig en minimalistisch design, waardoor je een gevoel van ruimte en frisheid creëert.

Een ander element dat niet mag ontbreken in je zomerse interieur is een vloerkleed. Ga voor een licht geweven kleed met een subtiele textuur en een patroon dat doet denken aan de zee of het strand. Dit geeft je vloer een zomerse uitstraling en maakt elke kamer meteen gezelliger. Het vloerkleed voelt zacht aan onder je voeten en zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Voor een speelse toevoeging aan je interieur zijn bijzettafeltjes een geweldige optie. Kies voor tafeltjes met een lichtgewicht en luchtig design, zoals een glazen blad op een slank stalen onderstel. Deze tafeltjes zijn niet alleen praktisch, maar ook stijlvol en perfect om je zomerse drankjes op neer te zetten terwijl je ontspant met vrienden en familie.

Eethoek in Zomerse Stijl

Met de juiste meubels kun je ook je eethoek transformeren tot een zomers tafereel waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor een lichte eettafel met een elegant en minimalistisch ontwerp, gecombineerd met comfortabele eetkamerstoelen in frisse kleuren. Hiermee creëer je een uitnodigende en ontspannen sfeer waarin je kunt genieten van gezellige diners met familie en vrienden.

Kleur, kleur en nog meer kleur

Een andere eenvoudige en effectieve manier om de zomer in huis te halen is dit door zomerse kleuren in je interieur te introduceren. Door te spelen met kleurrijke accenten en tinten die doen denken aan de zon, de zee en bloeiende bloemen, kun je je huis transformeren tot een vrolijk en zomers toevluchtsoord.

  • Knallend Geel
  • Geel is dé kleur die de zomer perfect vertegenwoordigt. Het roept beelden op van zonnestralen en zomerbloemen. Voeg een vleugje knallend geel toe aan je interieur met kussens, plaids of een opvallend schilderij. Ook kleine accenten zoals vazen, kaarsen of decoratieve objecten in deze zonnige kleur kunnen een groot verschil maken en je interieur direct een zomerse uitstraling geven.

  • Levendig Oranje
  • Oranje is een energieke en levendige kleur die doet denken aan tropische vruchten en warme zonsondergangen. Voeg deze zomerse kleur toe aan je huis met behulp van oranje accessoires, zoals kussens, gordijnen of een opvallend vloerkleed. Wil je iets gedurfder gaan? Overweeg dan om een meubelstuk, zoals een fauteuil of een bijzettafel, in een levendige oranje tint te kiezen. Het zal zeker een blikvanger zijn en je interieur een speels en zomers accent geven.

  • Fris Aqua Blauw
  • Denk aan de heldere blauwe kleur van de zee en de verkoelende wateren van een zwembad. Aqua blauw is de perfecte kleur om een zomerse en verfrissende sfeer in huis te creëren. Introduceer deze kleur in je interieur door middel van decoratieve kussens, gordijnen of een schilderij met een vleugje aqua blauw. Combineer het met witte meubels en accessoires om een lichte en luchtige uitstraling te behouden.

  • Levendig Groen
  • Groen staat symbool voor de weelderige natuur en het frisse groen van de bladeren in de zomer. Voeg dit levendige kleurenpalet toe aan je interieur met behulp van planten en bloemen. Kies voor grote kamerplanten in hoeken van de kamer, plaats kleine potplanten op vensterbanken en voeg een kleurrijk boeket toe aan de eettafel. Het toevoegen van groen aan je interieur brengt niet alleen de zomerse kleuren binnen, maar creëert ook een rustgevende en natuurlijke sfeer.

    Stijl je zomerse interieur af met de leukste accessoires

    Voor de ‘finishing touch’ kun je helemaal los gaan met de accessoires van Coco Maison. Met deze leuke en kleurrijke accessoires haal je de zomer in huis.. Geniet van de warme dagen en creëer een zomers paradijs in je eigen huis met kussens, vaasjes, kandelaars en nog veel meer! Bij Oosterbaan Living vind je een prachtige collectie accessoires waarmee je jouw huis kunt transformeren in een zomers paradijs.

    Laatste tip

    Een hele makkelijke en goedkope manier om je huis een zomerse sfeer te geven is een vers boeket bloemen op tafel. Een zomerse sfeer creëren met verse bloemen op tafel is een geweldige manier om een levendige en vrolijke ambiance in huis te brengen. Ga voor bloemen in levendige kleuren zoals zonnebloemen, rozen, dahlia's, asters, en margrieten. Combineer verschillende tinten om een levendig en opvallend effect te creëren.

    Ontdek meer blogs

    Producten