Zo haal je buiten naar binnen

De buitenlucht en de natuur geven ons een fijn en ontspannen gevoel. Wil je ook binnen van dit gevoel genieten? Haal dan buiten naar binnen met deze tips.

1: Laat daglicht binnen

Een van de redenen waarom het buiten zo fijn voelt, is de hoeveelheid licht. Zonlicht maakt ons vrolijk. Zorg daarom voor zoveel mogelijk daglicht in huis. Dat doe je zo:

  • Kies voor lichte kleuren.
  • Zorg voor open ruimte.
  • Kies voor lichte en luchtige raambekleding.
  • Houd je ramen vrij van grote decoratiestukken.
  • Hang een grote spiegel op.

2: Planten en nog meer planten

Dé manier om buiten naar binnen te halen, is door dat gewoon letterlijk te doen. Haal de natuur in huis met planten. Veel planten. Grote planten. Zet bijvoorbeeld bij je voordeur meteen al een grote plant neer. Ook een leeg hoekje in de woonkamer leent zich perfect voor een plant van groot formaat. Op kasten of tafels kan je juist meerdere kleine planten bij elkaar zetten. Combineer daarbij verschillende formaten met elkaar voor een mooi en speels effect. Weinig ruimte in huis? Ga dan voor hangplanten. Daar is altijd wel een plekje voor te vinden.

3: Natuurlijke materialen

Gebruik veel natuurlijke materialen in je interieur. Hout is een materiaal wat je gemakkelijk veel kan toepassen. Denk aan houten tafels en kasten. Bijvoorbeeld een houten Henders en Hazel kast. Andere aanraders zijn rotan, riet en bamboe.

4: Buitenmeubels naar binnen

Buitenmeubilair kan je ook binnenshuis gebruiken. Dat zorgt gegarandeerd voor een lekker buitengevoel. Denk aan mooie rotan stoelen of stoer steigerhout. Om het knus en comfortabel te maken, combineer je deze meubels met lekker zachte kussens.

5: Groentinten

Groen doet ons direct aan de natuur en het buitenleven denken. Daar wil je dus veel van in huis halen! Houd je wel van lekker kleurrijk? Geef je muur dan een lik groene verf. Posters of zelfs behang met een botanische print passen hier natuurlijk ook helemaal bij. Of ga voor meubels in een groentint. Olijfgroen is nu erg populair. Bijvoorbeeld deze olijfgroene Henders en Hazel stoelen.