Interieur trend velvet

Interieur trend velvet

In de interieurwereld is velvet een veel gebruikt materiaal. Het is een trend die eigenlijk tijdloos: velvet is iets wat we altijd wel terug zouden blijven zien. Velvet kon vroeger alleen maar betaald worden door rijke en machtige mensen. Gelukkig is dat verleden tijd en is velvet nu voor iedereen toegankelijk.

Velvet, fluweel of velours?

Op het internet vind je meerdere termen als het gaat om velvet. Zo kun je velvet ook fluweel of velours noemen. Maar is er eigenlijk een verschil? Velvet is de Engelse benaming voor fluweel. Dit is een geweven stof, die tegenwoordig in alle kleuren beschikbaar is. De rechtopstaande pluizen of katoen zijn mee geweven en zijn afgesneden. Velours is de Franse benaming voor een stofsoort met een harig oppervlak. Het is een gesneden variant van fluweel. Er zijn twee soorten velours: staand-velours en streek-velours. Staand-velours heeft een recht opstaand haardek. Bij streek-velours ligt het haardek (het stof) in een richting. Alle drie de stoffen wijken net iets van elkaar af. Ze zijn dus niet honderd procent hetzelfde.

Opvallende meubels

Velvet kan de eyecatcher van jouw interieur zijn. De stof is namelijk erg aanwezig en de kleur kan opvallend zijn. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige velvet bank in je woning. Ook eetkamerstoelen maken je eetkamer tot een luxe uitstraling. Heb je een landelijk interieur? Dan is velvet perfect voor jouw woning. Door een naturel kleurige velvet bank in je landelijke interieur te plaatsen, creëer je een speelse uitstraling. Naast een landelijk interieur passen velvet meubels ook goed in een industriële woning. De combinatie van stoer en zacht maakt je woning uniek.

Hoe kun je velvet het beste stijlen?

Voor een modern en luxe effect in je interieur kun je velvet het beste combineren met goudtinten. Dit zorgt voor een chique uitstraling. Hou je niet zo van een chique interieur? Dan kun je velvet het beste combineren met zwart metalen producten. Hang bijvoorbeeld een zwart metalen lamp boven je velvet bank. Hierdoor creëer je een stoere look. Mix en match verschillende items voor een speels effect.

Is velvet handig voor in huis?

Heel veel mensen denken dat velvet niet handig is voor in huis, omdat het snel slijt. Maar dat is het niet! Velvet bestaat meestal uit polyester. Polyester is een gebruiksvriendelijke stof die gemakkelijk te onderhouden is. Dankzij de stof neemt het minder vuil en vocht op, dan bij andere stoffen en daardoor is het zeer geschikt voor wanneer je kinderen of huisdieren hebt. Voor katten of honden haren kun je het best een kleefroller gebruiken.

9 producten
Van hoog naar laag sorteren
9 producten
Van hoog naar laag sorteren