Statement pieces: meubels met karakter

Als je regelmatig televisieprogramma’s kijkt en bladen leest over wonen, dan heb je er vast en zeker wel eens van gehoord: statement pieces in je interieur. Een statement piece is een interessant en relatief opvallend stuk in jouw interieur dat de focus wegneemt van andere elementen in de kamer. Maar: een statement piece hoeft absoluut niet groot, kleurrijk en extravagant te zijn. Een prachtige hoekbank, een schilderij of een authentieke wandkasten waar je dol op bent, die uniek én gewaagd is, kan ook zeker een statement piece zijn!

Maar wat maakt een statement piece nu precies een statement piece? Probeer je in te beelden wat het belangrijkste middelpunt van jouw kamer moet worden. Hoe maak je bepaalde stukken de meest in het oog springende stukken in huis? En wat heeft de kracht om je te blijven boeien?

Vind de balans

Je kent vast het spreekwoord wel: als alles speciaal is, dan is niks bijzonder. Wil je één of een aantal stukken een statement piece maken, hou de rest dan wat minder opvallend en kleiner. Als je een complete kamer of huis vult met statement pieces, dan kan het al snel te schreeuwerig overkomen. Houdt daarom de balans: druk met simpel, licht met donker, oud met nieuw. Dit maakt jouw ruimte interessant.

Printjes en patronen kun je daarnaast heel goed met elkaar combineren. Probeer wel patronen te mengen die in elkaars verlengde liggen, zoals een grotere afdruk met een kleinere afdruk. En hierbij geldt in veel gevallen de regel van drie: meng niet meer dan 3 verschillende patronen met elkaar, zodat je de rust in je interieur behoudt.

Kleur nodig?

Je hebt niet veel kleur nodig om het gevoel te hebben dat er kleur in de kamer is. Het combineren van twee kleuren kan je interieur al een enorme boost geven. Zo is voor een rustgevende en frisse uitstraling zeeblauw met beige een fantastische combinatie. Wil je juist meer warmte en gezelligheid in huis, dan is terracotta met goud bijvoorbeeld een prachtige en warme combinatie.

Tot slot: doe even een stapje achteruit! Zie het grotere geheel, dan zie je vaak meer dan wanneer je steeds alles van dichtbij bekijkt. Is datgene wat je als eerste ziet datgene wat je wilt dat opvalt? Dan weet je zeker dat je een echte eyecatcher in huis hebt!

9 producten
Van hoog naar laag sorteren
9 producten
Van hoog naar laag sorteren